MØLLEBO

-Aflastning i Fredericia.

 HVAD ? ’Møllebo’ er navnet på et kommunalt aflastnings tilbud i Fredericia kommune.

’Møllebo’ henvender sig til familier med børn/unge med særlige behov. Vi rummer børn/unge med forskellige diagnoser indenfor adhd-/ autisme spektret og med generelle udviklingsforstyrrelser

 HVOR ? ’Møllebo’ er beliggende i det vestlige Fredericia i lokaler der til dagligt benyttes af STU-fredericia. Her er et stort køkken, samt et fællesrum med mulighed for at hygge sig sammen, spille bordtennis, Wee mm. Hvert barn har sit eget soverum så der er mulighed for at trække sig hvis der er brug for det. Udenfor har vi gode muligheder for boldspil og leg samt en svømmehal og idrætshal til rådighed.

Aftenhygge i fællesstuen

HVORDAN ? ’Møllebo’ har pt. to aflastningshold, som hver har aflastning én gang pr. måned – med undtagelse af juli måned, hvor vi holder sommerferie.

En aflastningsweekend strækker sig fra fredag kl. 14 til søndag kl. 16.

En typisk weekend forløber;

-børnene ankommer og pakker ud/ reder senge på deres værelser.

-når alle er ankommet er der fælles eftermiddagskaffe med overblik over weekendens planer.

-resten af fredagen forløber typisk med spil, leg, spisning, socialt samvær, film/tv, hygge – og sengetid senest ml. 22 og 22.30 (afhængig af alder)

  Vi spiller bordtennis

-Lørdag er udflugtsdagen, hvor vi veksler mellem heldagsture og kortere aktiviteter. Af tidligere udflugter kan bla. nævnes; Baboon City, Biograf, Djurs Sommerland, Tysklandstur, Horsens Middelalder Festival, Zoo, Bowling, Fisketur, Lazer Magic og meget andet.

-Lørdag aften forløber ligeledes med hygge og socialt samvær.

 Så er det tid til morgenmad    

-Søndag er ofte præget af unge, der gerne vil sove længe J I perioder har vi også haft konfirmander, som vi har gennemført den obligatoriske kirkegang sammen med.

-efter frokost pakker de unge deres ting, hvorefter lokalerne gøres rent, inden det låses af kl. 16.

På ’Møllebo’ benytter vi os ofte af muligheden for at bruge såvel gymnastik salen og svømmehallen på Fredericia Skolen (Center for Høretab) – ligesom skolens udenomsarealer også står til vores rådighed.

 

Vi leger i svømmehallen på Center for Høretab. 

På ’Møllebo’ lægger vi vægt på begrebet ’aflastning’ – både for barnet/den unge og for dennes familie.

Personalet på ’Møllebo’ er til dagligt ansat indenfor specialområdet og besidder derfor de fornødne kompetencer og uddannelse, så familien trygt kan overlade barnet/den unge i vores varetægt.

Vi fokuserer på et tæt og åbent forældresamarbejde til gavn for barnet/den unge – ligesom vi tager udgangspunkt i den enkelte ifht. dennes trivsel i en ’Møllebo’-weekend.

Vi bruger meget tid på ’almindelig hjemlig hygge’ og lægger op til socialt samvær men accepterer samtidig også den unges behov for evt. at trække sig på sit eget værelse.

Vi vægter at ’være til stede’ og have tid til snak, aktiviteter og fordybelse – ligesom vi også bruger tid på at guide de unge i deres relationer.

Tid til afslapning 

Det bedste ved ’Møllebo’ er vores lørdagsture – det er godt at vi snakker om livretter og ønsker til ture”…(C. 14år)

”Det er sjovt at være på ’Møllebo”…(K. 13år)

”Det er fedt, vi er i svømmehallen”…(N. 12år)

”Vores ture er sjove – her er hyggeligt – og vi får lækker mad”…(S. 12år)

 

Nærmere oplysninger: Marianne Haugstrup, tlf:  22 82 47 92 -mail:  marianne.haugstrup@fredericia.dk